Vandretur i Georgien

 • Længde
  9 dage (5 dages vandring)
 • Sværhedsgrad
  Let til mellem (almindelig til god fysisk form kræves; komfortabelt fodtøj)
 • Underlag
  Asfalt, grus
 • Anbefalet sæson
  Slutning af maj til slutning af september
 • Min, antal gæster
  2
 • 7990 kr/person (inkl. flybilletter) Bestil

Vandretur i Georgien

Vandretur i Georgien

 • Længde
  9 dage (5 dages vandring)
 • Sværhedsgrad
  Let til mellem (almindelig til god fysisk form kræves; komfortabelt fodtøj)
 • Underlag
  Asfalt, grus
 • Anbefalet sæson
  Slutning af maj til slutning af september
 • Min, antal gæster
  2
 • 7990 kr/person (inkl. flybilletter) Bestil
Dag 1. Ankomst til Tbilisi

Transfer fra lufthavnen. Mulighed for at tage en lille aftensgåtur og spise middag (kommer dog an på ankomsttidspunktet).

Overnatning i Tbilisi.

Dag 2. Tbilisi - Khevsureti. Vandredistance – ca. 2 km. Højder – 2760 m. over havets overflade

Morgenmad.
I dag begynder vores georgiske vandreeventyr.

Vi forlader Tbilisi kl. 7 om morgenen og tager op til et malerisk område – Khevsureti, der ligger ca. 150 km op til nord fra hovedstaden. På vej besøger vi Zhinvali vandreservoiret, hvor der plejede at eksistere en by tilbage i d.12. århundrede, som i vore dage er blevet druknet.

Det næste stop på vejen er Datvidjvari bjergpasset (hvis navn betyder ”Bjørnekorset” på georgisk). Dette er det højeste punkt i vores i dags rute, for vi finder os på højden af 2760 m over havets overflade.
Derfra tager vi videre via bjergpasset, til Shatili fæstningsbyen, hvis århundredgamle forsvarstårne virkelig er noget, man aldrig har set før.

Vores næste stop er Anatori akeldamaer. Akeldama betyder et begravelsessted (tilbage fra Biblens tider), og Anatori var en lille landsby, hvori pesten kom tilbage i d. 18. århundrede, hvilket blev årsagen til, at folk skulle afsted for at redde sine liv, selvom der stadigvæk var mange, der ikke var så lykkelige at overleve.

Og endelig skal vi vandre en lille smule til vores sidste destination for i dag – Mutso fæstningslandsbyen, hvor vi går ca. 2 km (tur-retur).

Bagefter skal vi tilbage til Shatili, hvor vi spiser middag og sover i et gæstehus.

Overnatning i Shatili.

Dag 3. Khevsureti – Tbilisi. Vandredistance – 8 km. Højder – 2650 m./2600 m./2182 m. over havets overflade

Morgenmad i gæstehuset. I dag fortsætter vi vores lille udflugt i Khevsureti området. Vi kommer til at besøge de Abudelauri farverige søer: Den Grønne Sø (2650 m.), Den Blå Sø (2600 m.) og Den Hvide Sø (2182 m. over havets overflade). Skjulte mellem bjergtopperne, forbløffer de én med sin naturskønhed og sit krystalklare isvand. Navnene kommer fra vandets farver – grøn, blå og hvid forholdsvis. Afstanden mellem søerne er ca. 1,5-2 km, derfor bruger vi kun vores transport op til den første sø og derfra tager vi en gåtur. Alt i alt skal vi gå ca. 8 km (tur-retur). Og sidst på eftermidaggen kører vi tilbage til Tbilisi.

Overnatning i Tbilisi.

Dag 4. Dag i Tbilisi

Morgenmad. I dag bliver vi i den store by og oplever dens uovertrufne skønhed og diversitet. Vi tager en gåtur midt i byen (ca. 2 – 2½ timer) og besøger både det historiske og  moderne centrum. Frokost. Fritid. Mulighed for at besøge nogle af georgiske museer/udstillinger, tage en kabelsporvogn op på bakketoppen med den gamle Narikala fæstning på eller bare slappe lidt af. Middag.

Overnatning i Tbilisi.

 

Dag 5. Dag i Mtskheta. Vandredistance - 5 km.

Morgenmad. I dag fortsætter vi med at opleve Georgiens unikke steder. Vi vil tage en køretur til Georgiens første historiske hovedstad – Mtskheta, der ligger ca. 25 km op til nord for Tbilisi. Først kører vi op på en bakketop med smuk udsigt over byen og Mktvari floden for at besøge Jvari klosteret (4-6 årh.) – et af de hellige steder for alle georgiske kristne. Bagefter skal vi ned i byen for at finde Svetitskhoveli katedralen – den næststørste og en af de vigtigste kirker i hele landet, hvor selveste Jesu kjortel siges at være begravet under kirken. En lille gåtur midt i byens gamle kvarterer.

Bagefter fortsætter vi vores eventyr med at besøge Armazi canyonen og fæstningen, bygget tilbage i d.1. århundrede. Stedet er bl.a. kendt pga. at det er her, hvor de første spor af georgiske alfabet blev fundet. Vi går ca. 5 km i begge retninger, og undervejs vil vi forkælle os lidt med at spise picnic lige midt i naturen. Køretur tilbage til Tbilisi.

Overnatning i Tbilisi.

Dag 6. Tbilisi – Kvemo-Kartli. Vandredistance – 7 km. Højder – 1996 m. over havets overflade

Morgenmad. I dag skal vi ca. 80 km ned til syd for Tbilisi, til det maleriske område, der hedder Kvemo-Kartli. Først tager vi en vandretur (ca. 7 km i begge retninger) til Birtvisi kløften, hvor det gamle Birtvisi fæstningskompleks ligger. Sammen med kløften skaber komplekset en række unikke defensive strukturer, der hjalp de lokale i krigen mod Djengis Khan tilbage i d.12.-13. århundreder.

Bagefter besøger vi et andet historisk vigtigt sted – Samshvilde bopladsen, som har eksisteret i mere end 2000 år og endda har været Georgiens hovedstad i d.11. århundrede. Der er også 4 megalitter og et citadel, der deler bopladsen i to forskellige parter.

Og til sidst kommer vi til at besøge Sagamo – en lille landsby ved siden af Sagamo søen, der ligger på højde af 1996 m. over havets overflade. Her i landsbyen spiser vi middag og sover i et gæstehus.

Overnatning i Sagamo.

Dag 7. Kvemo-Kartli – Tbilisi. Vandredistance – 2 km. Højder – 2100 til 2700 m. over havets overflade

Morgenmad. Vi forlader Sagamo og kører til Paravani søen, hvor vi skal på en 2 km længe vandretur op til de Shaori kyklopiske megalitter – en fæstning fra bronzealderen, bygget på toppen af en uddød vulkan, og Abuli føstningen. Disse steder påstås at være en kultboplads, hvor præster havde boet.

Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Tbilisi. Middag.

Overnatning i Tbilisi.

Dag 8. Dag i Tbilisi.

Morgenmad. I dag er det fridag, og således får vi endelig lov til at have en rolig og afslappende dag i Tbilisi. Hvis der er noget, der ikke er lykkedes at se eller opleve under rejsen – så er det tiden nu. Farvel middag.

Overnatning i Tbilisi.

Dag 9. Hjemrejse

I dag skal vi desværre sige ”Farvel” til smukke Georgien og tage tilbage til Denmark. Transfer til lufthavnen.

Afgang fra Tbilisi International lufthavn.

Pris – 7990 kr.

Prisen inkluderer:

 • International flyvning København – Tbilisi – København samt transfer fra/til lufthavnen.
 • Overnatning – 8 nætter: 6 nætter på et 3-stjernet hotel i Tbilisi, 1 nat i et gæstehus i Shatili, 1 nat i et gæstehus i Sagamo
 • Måltider – 8 (7) morgenmad (kommer an på afgangstidspunktet på den sidste dag); 1 middag i et gæstehus i Shatili (dag 2); picnic (dag 5)
 • Transport i følge programmet
 • Guide i følge programmet

Prisen inkluderer ikke:

 • Frokoster og middage (undtagen middag på dag 2 og )
 • Rejse- og/eller sygeforsikring
 • Tidlig check-in og / eller sen check-ud
 • Tips / Drikkepenge
 • Tillæg for enkeltværelse(hvis ønsket) – 1250 kr. Det gælder kun hoteller og skal aftales før booking.

 

Vi vil vise turister en destination på kanten af Europa, som de fleste er gået glip af, men som alle fortjener at se – vi vil også vise, at et rejseselskab kan støtte det lokalsamfund, der bliver tilbudt som destination. Vi dedikere 5% af vores omsætning, som donation til organisationer der arbejder for og med lokalsamfundet og den unikke natur, ligesom vi vil gøre lokale til den vigtigste samarbejdspartner på vores rejser.

Der er mulighed for at besøge et hundeinternat, høre et oplæg fra skaberen af et lokalt hjem for syge børn og besøge sjældne, skjulte natur og kultur perler som f.eks. munke der stadig benytter sig af en UNESCO bevaret fremstillingsmetode af vin. I kan som gruppe vælge at besøge et af disse steder, i stedet for en af de andre aktiviteter, eller vælge det som tillæg hvis gruppen vil opdeles.