Cykeltur i Georgien

 • Rejsetype
  Cykling
 • Region
  Borjomi
 • Længde
  8 dage
 • Sværhedsgrad
  Gennemsnitlig fysisk form
 • Underlag
  Asfalt, grus
 • Rute
  Bakuriani – Borjomi – Akhaltsikhe – Goderdzi – Khulo – Batumi
 • Sæson
  September-Oktober
 • 7950 kr/person (inkl. flybilletter) Bestil

Cykeltur i Georgien (Bakuriani – Batumi)

Cykeltur i Georgien

 • Rejsetype
  Cykling
 • Region
  Borjomi
 • Længde
  8 dage
 • Sværhedsgrad
  Gennemsnitlig fysisk form
 • Underlag
  Asfalt, grus
 • Rute
  Bakuriani – Borjomi – Akhaltsikhe – Goderdzi – Khulo – Batumi
 • Sæson
  September-Oktober
 • 7950 kr/person (inkl. flybilletter) Bestil

Vi tilbyder dig en unik mulighed, for en aktiv rejse med din cykel i smukke Georgien. Samtidig med cykling i efterår, vil du være i stand til at nyde den vidunderlige lokale natur, svømme i bjergsøer og vandfald og opdage en masse fantastiske steder, som du aldrig har hørt om.
Ganske komfortabelt underlag langs ruten –for det meste grus og asfaltveje – gør det muligt at deltage, selv for dem, der ikke cykler så meget, selv om vi anbefaler, at man må være i gennemsnitlig fysisk form, da der naturligvis er bakker på ruten.

Bagage, tasker, mad og udstyr transporteres af medfølgende køretøjer. Overnatning og måltider vil foregå i gæstehuse under ruten.
Cykelleje: Hvis du ikke ønsker at medbringe din egen cykel – kan du leje en af vores officielle partnere i Georgien. Vi anvender kun 1 klasses udstyr så som Cube, Kross.

Dag 1. Ankomst til Tbilisi / transfer til Bakuriani

Om eftermiddagen ankommer vi til Tbilisi International luftavn og tager transport til det sted, hvorfra ruten starter – Bakuriani skisportsstedet, gennem et meget populært bjergpas – Tskhratskaro bjergpasset. Ruten har det højeste punkt på 2465 m over havets overflade, med alpine enge og fyrretræs skove. Passet blev navngivet “Ni vandfald” på grund af ni lokale vandfald. Vi ankommer i vores første gæstehus, hvor vi spiser middag og sover.

Overnatning i gæstehuset i Bakuriani.

Dag 2. Bakuriani – Borjomi. Distance – 30 km, underlag – asfalt / grus, højder: 1700 m – 850 m over havets overflade

Morgenmad i gæstehuset. I dag er det den første cykling dag, og dagens rute fører os til Borjomi – et berømt balneologisk kompleks samt en by i slugten af ​​Kura floden. Der er mulighed for at smage det lokale mineralvand, nyde de betagende udsigter af de kaukasiske bjerge samt gå en tur i Borjomi nationalparken. Middag i gæstehuset.

Overnatning i gæstehuset i Borjomi.

Dag 3. Borjomi – Akhaltsikhe. Distance – 60 km,underlag –asfalt, højder: 850 m – 980 m. over havets overflade

Morgenmad i gæstehuset. I dag fører ruten os til Akhaltsikhe – en gammel by (XII århundrede), hvis navn på georgisk betyder ”Den nye fæstning”. Vi cykler forbi Atskuri fæstningen – et antikt kompleks, først opbygget af selv Alexander den Store (Alexander of Makedonien). Når vi ankommer til Akhaltsikhe, så tjekker vi ind i gæstehuset og går en tur midt i byen, hvor vi besøger byens vigtigeste historiske vartegn – Rabati slottet, et middelalderligt slotskompleks. Middag.

Overnatning i gæstehuset i Akhaltsikhe.

Dag 4. Akhaltsikhe – Goderdzi bjergpasset. Distance – 55 km,underlag – grus/asfalt, højder: 980 m – 2100 m. over havets overflade

Morgenmad i gæstehuset. I dag er den dag, hvor vi skal arbejde hårdt. Selvom afstanden ikke er særlig lang, skal vi for det meste cykle opad bakke, for dagens rute fører os til Goderdzi bjergpasset. En asfalt bjergsti og derefter klippegrund kommer til alpine enge gennem gamle georgiske landsbyer og bebyggelser, hvor intet har ændret sig i de sidste par århundreder. Middag i gæstehuset på toppen af bjergpasset.

Overnatning i gæstehuset i Goderdzi.

Dag 5. Goderdzi – Khulo landsbyen. Distance – 30 km, underlag – grus, højder: 2100 m. – 716 m. over havets overflade

Morgenmad i gæstehuset. I dag fører ruten os ned fra Goderdzi bjergpasset til den maleriske Khulo landsby – et center for den lokale kommune. Vi vil cykle forbi en af ​​de smukkeste søer i Georgien – Den Grønne Sø, placeret på højlandet. Middag i gæstehuset.

Overnatning i gæstehuset i Khulo.

Dag 6. Khulo – Batumi. Distance – 65 km, underlag – asfalt, højder: ned fra 716 m.over havets overflade

Morgenmad i gæstehuset. Vi cykler via maleriske ajarske bjerge ned til Batumi – en by ved Sortehavets kyst, Ajara områdets hovedstad. På vejen dertil besøger vi det 20 meter høje Makhuntseti vandfaldet og Dronning Tamar Broen, bygget i 900. år. Og det sidste punkt på vores rute er Ajara vinhuset – et fantastisk sted at være, hvis man virkelig holder af frisklavet økologisk mad og en af verdens bedste vin – georgisk. Her får vi lov til at endelig slappe af og få vejret samt nyde naturen, mad, vin og selskabet. Herfra transporteres vores gruppe videre til Batumi, hvor vi tjekker ind på hotellet og eventuelt går en lille aftenstur midt i byen.

Overnatning i Batumi.

Dag 7. Batumi – Tbilisi transfer (375 km)

Morgenmad. Det er den sidste dag af vores eventyr. I dag kører vi tilbage til Tbilisi, Georgiens hovedstad. Ankomst i byen ca. kl. 16.00 – 17.00. Vi inviteres på ”Hvor Europa møder Asien” gåturen i Tbilisis centrum og derefter til farvel middag på en traditionel georgisk restaurant.

Overnatning i Tbilisi

Dag 8. Hjemrejse

I dag er den dag hvor vi siger ”Vi ses snart!” til Georgien og rejser tilbage. Transfer til Tbilisi International lufthavn.

Pris: 7950 kr/person

Kontakt os på +4528308048 eller contact@matkontravel.com

Prisen inkluderer:

 • Flybiletter: København – Tbilisi – København
 • Overnatning – 6 nætter i gæstehuse + 1 nat på et hotel i Tbilisi
 • Måltider: morgenmad + aftensmad
 • Drikkevand
 • Transfer fra/til Tbilisi
 • Service fra medfølgende køretøj – specialistvejledning, transport af bagage, mad, vand etc.
 • Teknisk support / evt. reparation af cyklen.

Prisen inkluderer ikke:

 • Rejse- og/eller Sygesikring
 • Cykler og cykelhjelme (kan dog lejes af vores partnere i Georgien)
 • Cykelforsikring
 • Drikkepenge (til guider / undervisere, chauffører osv.)

 

Matkon Travel forbeholder sig retten til at ændre ruten/rutens dele pga. bl.a. vejrforholdene ved at erstatte dem med de lignende (med samme afstand og/eller sværhedsgrad på ruten).

Vi vil vise turister en destination på kanten af Europa, som de fleste er gået glip af, men som alle fortjener at se – vi vil også vise, at et rejseselskab kan støtte det lokalsamfund, der bliver tilbudt som destination. Vi dedikere 5% af vores omsætning, som donation til organisationer der arbejder for og med lokalsamfundet og den unikke natur, ligesom vi vil gøre lokale til den vigtigste samarbejdspartner på vores rejser.

Der er mulighed for at besøge et hundeinternat, høre et oplæg fra skaberen af et lokalt hjem for syge børn og besøge sjældne, skjulte natur og kultur perler som f.eks. munke der stadig benytter sig af en UNESCO bevaret fremstillingsmetode af vin. I kan som gruppe vælge at besøge et af disse steder, i stedet for en af de andre aktiviteter, eller vælge det som tillæg hvis gruppen vil opdeles.