Vores vision

Da holdet bag MatKon Travel havde besøgt Georgien for første gang, vidste vi at landet, naturen og kulturen skulle deles med andre – men også beskyttes og bevares. Derfor har vi udviklet et rejsebureau, der skal give turister mulighed for at se og mærke Georgien og samtidig undgå at belaste landets unikke kultur og natur. Derfor går 5% af vores omsætning, til lokale organisationer der arbejder for netop dette og vi samarbejder aktivt med udvalgte organisationer, der direkte involvere og beskytter landets lokalsamfund, natur og kultur.

Georgien og resten af Caucasus regionen står for den største procentdel af endemiske dyre- og plantearter, i hele den tempererede del af verden, hvilket gør Caucasus regionen til en af de vigtigste hot-spots for biodiversitet, i hele verden. Georgien er samtidig en del af det geografiske område, hvor særligt tidlige civilisationer opstod – f.eks. er det tidligste bevis på vin fundet i Georgien – en krukke med en første vin-stok, der er 8000 år gammel.

Dette er blot et par af årsagerne til, hvorfor vi har valgt Georgien – vi har dog også en vision om at påvirke global turisme i en langt mere ansvarlig og bæredygtig retning. Derfor tager vi dialogen og indgår i samarbejde med andre rejsearrangører, der selv ønsker at gå i samme retning som os.

Hvad mener vi med ansvarlig og bæredygtig turisme?

At rejse og opleve nyt og ikke mindst lærer nyt – det mener vi, er helt centralt for at mennesker kan få et positivt, sandfærdigt og bredere udsynd på verden omkring dem.

Dog mener vi også, at dette privilegie kan og skal bruges så bæredygtigt og ansvarligt som muligt, ved bedst mulig både som rejse rejsende og rejsearrangør, at have følgende punkter i baghovedet på før og under rejsen:

  • Vælg et rejsebureau der donerer til og aktivt støtter lokale, frivillige organisationer, NGO eller social-økonomiske virksomheder.
  • Vælg et rejsebureau der kun benytter sig af turist-services fra virksomheder, der er ejet og drevet lokalt.
  • Brug en gennemtestet og godkendt vandrensnings metode, så du nemt kan genopfylde din vandflaske hvor som helst og ikke behøver at købe nye flasker. På den måde kan du holde plastik-forbruget nede.
  • Benyt hoteller der er ejet og drevet af selvstændige lokale eller rejsebureauer der benytter disse.
  • Benyt restauranter der er ejet og drevet af selvstændige lokale eller rejsebureauer der benytter disse.
  • Undgå at bruge dyr som transport eller underholdning.
  • Reducér antallet af dine internationale flyvninger og længden af disse.