Sustainable travel in Georgia

Hvad mener vi med ansvarlig og bæredygtig turisme?

At rejse og opleve nyt og ikke mindst lærer nyt – det mener vi, er helt centralt for at mennesker kan få et positivt, sandfærdigt og bredere udsynd på verden omkring dem.

Dog mener vi også, at dette privilegie kan og skal bruges så bæredygtigt og ansvarligt som muligt, ved bedst mulig både som rejse rejsende og rejsearrangør, at have følgende punkter i baghovedet på før og under rejsen:

  • Vælg et rejsebureau der donerer til og aktivt støtter lokale, frivillige organisationer, NGO eller social-økonomiske virksomheder.
  • Vælg et rejsebureau der kun benytter sig af turist-services fra virksomheder, der er ejet og drevet lokalt.
  • Brug en gennemtestet og godkendt vandrensnings metode, så du nemt kan genopfylde din vandflaske hvor som helst og ikke behøver at købe nye flasker. På den måde kan du holde plastik-forbruget nede.
  • Benyt hoteller der er ejet og drevet af selvstændige lokale.
  • Benyt restauranter der er ejet og drevet af selvstændige lokale.
  • Undgå at bruge dyr som transport eller underholdning.
  • De rejser der ikke har andre gøremål end turisme kan, med fordel for vores klima, reduceres til én om året og helst på samme kontinent som du kommer fra.

Vi vil vise turister en destination på kanten af Europa, som de fleste er gået glip af, men som alle fortjener at se – vi vil også vise, at et rejseselskab kan støtte det lokalsamfund, der bliver tilbudt som destination. Vi dedikere 5% af vores omsætning, som donation til organisationer der arbejder for og med lokalsamfundet og den unikke natur, ligesom vi vil gøre lokale til den vigtigste samarbejdspartner på vores rejser.

Der er mulighed for at besøge et hundeinternat, høre et oplæg fra skaberen af et lokalt hjem for syge børn og besøge sjældne, skjulte natur og kultur perler som f.eks. munke der stadig benytter sig af en UNESCO bevaret fremstillingsmetode af vin. I kan som gruppe vælge at besøge et af disse steder, i stedet for en af de andre aktiviteter, eller vælge det som tillæg hvis gruppen vil opdeles.